dilluns, 28 de gener del 2019

3r i 4t - L'Auditori. Ma mere l'Oye.

Els nens i nens de 3r i 4t anirem a L'Auditori a gaudir de l'espectacle OBC Balla Ravel basada de l'obra Ma mere l'oye  del compositor francés Maurice Ravel. 
En aquest concert podrem gaudir d’una de les obres més delicioses de Maurice Ravel: Ma mère l’Oye (La meva mare oca), un recull d’escenes dels contes de fades de Perrault que Ravel va compondre per als fills d’uns amics seus, Mimi i Jean Godebski. La peça, que va ser creada originalment per a piano a quatre mans, la veurem en format de suite per a orquestra simfònica, escrita pel mateix compositor, amb la finalitat de ser representada en format de ballet.
Aquí podeu gaudir de la versió per a piano a quatre mans amb uns dibuixos preciosos que ens ajuden a seguir la història.
Pavana de la Bella Dorment
Aquesta peça se centra en el moment en què la fada bona s’acosta a la bella dorment per ajudar- la a tenir bons somnis, ja que l’encanteri de la fada dolenta la farà estar molts anys adormida després de punxar-se amb l’agulla del fus.


Conversa de la Bella i la Bèstia

Bèstia: "Vaig a morir feliç perquè he tingut el plaer de tornar-te a veure". Bella: "No, la meva estimada Bèstia, no moriràs, viureu per convertir-vos en el meu marit". ... i la Bèstia va desaparèixer i un príncep més guapo que l'amor li va agrair per haver trencat el seu encanteri ".

Polzet
"Va pensar que podia trobar-se fàcilment a casa amb les molles de pa que havia caigut al llarg del camí, però va quedar molt sorprès quan va trobar que no podia trobar una única molla: els ocells els havien menjat".


Laideronnette, emperadriu de les pagodes
"Ella es despullà i es ficà al bany. Al punt, els pagodes i pagodesses se posaren a cantar i a sonar els instruments. Els uns sonaven tiorbes fetes de closques de nou; altres, violes fetes de closques d'ametlla: car era menester adaptar els instruments a llur petita alçada.

El jardí de les fades
El moviment final, The Fairy Garden (Le jardin féerique), és una història de la imaginació de Ravel. Porta l’obra a un cercle ple i representa el despertar de la bella dorment amb un petó del príncep. Es troben al jardí de la fada bona i el moviment culmina amb fanfares i campanes de noces, ja que tots viuen feliços per sempre.



I per acabar aquí podeu veure la suite per orquestra simfònica. Escolteu i observeu bé tots els instruments.